بلاگ

12 توصیه مهم IBM برای توسعه دهنده های وب

گزارش‌هایی که در ارتباط با مشاغل مرتبط با طراحی و توسعه وب از سوی شرکت‌ها و مؤسسات مختلف منتشر می‌شود، اشاره به این نکته دارند که شغل توسعه‌دهنده وب و همچنین برنامه‌نویسیوب یکی از پرتقاضاترین مشاغلی است که پیش روی متخصصان این حوزه قرار دارد. گزارشی که چندی پیش از سوی اداره کار ایالات متحده منتشر شد، نشان داد تنها روی سایت کاریابی Indeed چیزی فراتر از 25 هزار فرصت شغلی در ارتباط با توسعه‌دهنده وب وجود دارد. همچنین، میانگین دستمزد سالانه‌ای که یک توسعه‌دهنده وب دریافت می‌کند 87 هزار دلار است. در حالی که تعاریف استاندارد و مشخصی در این زمینه وجود دارد، اما متأسفانه برخی از کاربران با این تعاریف آشنایی ندارند. واقعیت این است که ما با سه گروه توسعه‌دهنده وب سر و کار داریم که قابل مقایسه با یکدیگر نیستند. توسعه‌دهندگانی که تازه‌کار هستند و به آن‌ها Junior گفته می‌شود. توسعه‌دهندگانی که تجربه بیشتر و سطح متوسطی دارند و درنهایت توسعه‌دهندگانی که حرفه‌ای هستند و به آن‌ها Senior گفته می‌شود. امروزه اغلب شرکت‌ها به‌جای یک توسعه‌دهنده ارشد یا متوسط با یک توسعه‌دهنده جونیور سر و کار دارند، حال آنکه برخی از این موضوع مطلع نیستند. در همین ارتباط آی‌بی‌ام چندی پیش مقاله جالبی در ارتباط با توسعه‌دهندگان جونیور منتشر کرد. مقاله‌ای که در آن به افرادی که در نظر دارند به‌عنوان یک توسعه‌دهنده وب مبتدی کار خود را آغاز کنند، توصیه‌هایی کرده‌ است.

 

آمار و ارقامی که در مقدمه به آن‌ها اشاره شد، واقعاً چشمگیر هستند. اما این حرف به‌معنای آن نیست که هر فرد مبتدی که تازه به دنیای فناوری وارد شده است این شانس را دارد تا شغلی خوب در این حوزه پیدا کند. اگر فکر می‌کنید پیدا کردن یک شغل خوب آن هم با درآمد بالا در حوزه توسعه‌دهنده وب در ابتدای امر کار ساده‌ای است، پیشنهاد می‌کنیم دومرتبه به این موضوع فکر کنید. اما فراموش نکنید یادگیری مبانی توسعه وب خیلی ساده‌تر از آن چیزی است که بسیاری تصور می‌کنند. زمانی که موفق شدید مبانی این حوزه را به‌خوبی یاد بگیرید، در ادامه می‌توانید به‌دنبال مشاغل مرتبط با توسعه‌دهنده وب باشید. نکته‌ای که لازم است به آن اشاره داشته باشیم این است که شما با یادگیری مبانی توسعه وب به یک توسعه‌دهنده وب جونیور تبدیل خواهید شد. توسعه‌دهنده جونیور فردی است که حداقل 1 تا 3 سال دانش و تجربه عملی برنامه‌نویسی دارد. به عبارت دیگر افرادی که به‌عنوان توسعه‌دهنده جونیور در شرکتی استخدام می‌شوند، افرادی هستند که کدهای نوشته از سوی آن‌ها باید مورد بازبینی قرار بگیرد، به‌واسطه آنکه احتمال خطا در کدهای آن‌ها وجود دارد. این توسعه‌دهندگان عمدتاً در ارتباط با ساختار و الگوریتم‌ها از سوی برنامه‌نویسان ارشد راهنمایی می‌شوند. اما اجازه ندهید این اصطلاح شما را فریب دهد یا این‌گونه تصور کنید که یک توسعه‌دهنده جونیور مورد توجه نیست یا شغلی برای آن وجود ندارد. گزارشی که سال 2015 میلادی منتشر شد نشان داد توسعه‌دهندگان جونیور به‌طور میانگین سالانه 71 هزار دلار درآمد داشته و بیش از 4 هزار فرصت شغلی برای آن‌ها وجود دارد. این سطح از درآمد اکنون به 77 هزار دلار رسیده است. (شکل 1) شما به‌مرور زمان و تلاش زیاد می‌توانید از یک توسعه‌دهنده جونیور به یک توسعه‌دهنده سنیور (ارشد) تبدیل شوید.

 

چگونه می‌توانید به یک توسعه‌دهنده وب تبدیل شوید؟

برای آنکه بتوانید کار خود را به‌عنوان یک توسعه‌دهنده وب آغاز کنید، ابتدا به مهارت‌هایی کلیدی در ارتباط با HTML، CSS، جاوا اسکریپت و Query نیاز دارید. زمانی که مهارت‌های لازم را یاد گرفتید در مرحله بعد باید به سراغ یادگیری مهارت‌های بیشتری در ارتباط با توسعه وب، تجربه کاربری، فوتوشاپ، گیت/ گیت‌هاب، قابلیت‌های چند مرورگری و طراحی وب واکنش‌گرا بروید. اما یادگیری این مهارت‌ها کافی است؟ آیا زمانی که اصول کدنویسی را یاد گرفتید در ادامه باید در جست‌وجوی شغل مورد نظر خود باشید؟ این موضوع به خود شما بستگی دارد. برخی افراد سعی می‌کنند در جست‌وجوی یک فرصت شغلی در این زمینه باشند، به‌واسطه آنکه انگیزه لازم را در اختیار آن‌ها قرار داده، فشارهای عصبی آن‌ها را کم کرده و به آن‌ها اجازه می‌دهد با تمرکز بیشتری به سراغ یادگیری مفاهیم حرفه‌ای‌تری بروند که شرکت‌ها در یک مصاحبه شغلی آن‌ها را درخواست می‌کنند. عده‌ای از کارشناسان چنین دیدگاهی را کمی غیرمنطقی توصیف می‌کنند و اعلام می‌دارند: «شما چگونه می‌توانید اطمینان حاصل کنید در یک مصاحبه شغلی موفق خواهید شد، زمانی که اطمینان ندارید چه دشواری‌هایی در ارتباط با شغل مد نظر پیش‌روی شما قرار دارد یا اساساً شما چگونه اطمینان دارید شغل درستی را پیدا کرده‌اید؟ اما نگران این موضوع نباشید. شما تا زمانی که بدون حرکت سر جای خود بنشینید هیچ‌گاه موفق نخواهید شد. فراموش نکنید سخت‌ترین بخش داستان که همانا یادگیری مهارت‌های اولیه بوده است را پشت سر گذاشته‌اید. اما اگر واقعاً می‌خواهید اطمینان حاصل کنید که صلاحیت لازم برای احراز شغل مورد نظر خود را دارید باید تلاش‌های خود را دوچندان کنید. ما در این مقاله 12 راهکاری که به شما کمک می‌کند با اطمینان گوشی تلفن را برداشته یا ایمیل‌ شغلی را برای شرکت‌ها ارسال کنید، مورد بررسی قرار داده‌ایم.

 

1- ابتدا یک نمونه اولیه از سایت خود را طراحی کنید

ساخت یک نمونه کار (سایت) درست مثال آن است که به‌عنوان یک توسعه‌دهنده وب اولین شغل خود را به دست آورده‌اید. دی کاپیلا مشاور فناوری و همچنین مدیر واحد تولید در شرکت ویزا می‌گوید: «وقتی من توسعه‌دهندگان جونیور را استخدام می‌کنم، به‌دنبال نمونه‌ کارهای اولیه و تأثیرگذار از سوی آن‌ها هستم.» نمونه کارهای شما اولین چیزی است که کارفرمایان بالقوه در زمان مصاحبه و استخدام شما به آن‌ها توجه خواهند کرد. در نتیجه این نمونه کار باید انعکاس‌دهنده واقعی مهارت‌ها و توانایی‌های شما باشد. شما می‌توانید نمونه کدهای خود را به کارفرمای احتمالی نشان دهید، اما فراموش نکنید اگر کدهای شما در قالب سایتی روی شبکه جهانی وب قرار گیرند، اثرگذاری بیشتری خواهند داشت.

 

2 – سایت را با نمونه‌ پروژه‌هایی که کار کرده‌اید پر کنید

پس از آنکه سایت خود را ایجاد کردید، اکنون زمان آن فرارسیده است که این سایت را با موضوعات مختلف پر کنید. اگر در گذشته کارهایی برای شرکت‌ها یا مشتریان خصوصی انجام داده‌اید، با کسب اجازه از آن‌ها این پروژه‌ها را روی سایت خود قرار دهید. اگر در گذشته هیچ‌گونه پروژه‌ واقعی را کار نکرده‌اید نگران نشوید. برای این مشکل نیز راه چاره‌ای وجود دارد. سایت‌‌های مختلفی وجود دارند که به شما در ساخت نمونه کارهای تأثیرگذار کمک می‌کنند. کافی است به وبلاگ:

http://blog.teamtreehouse.com/how-to-build-your-professional-portfolio-a…

یا سایت:

https://skillcrush.com/2015/03/12/impressive-tech-portfolio/

مراجعه کنید. این منابع به شما نشان می‌دهند چگونه می‌توانید نمونه کارهای قابل توجهی ایجاد کنید.

 

3 – پروژه‌های آزاد انجام دهید

صحبت از پروژه‌ها به میان آمد، بد نیست به این نکته اشاره داشته باشیم که یک راهکار عالی برای ارائه نمونه کارها انجام پروژه‌های آزاد است. این پروژه‌ها فرصتی در اختیار شما قرار می‌دهند تا مهارت‌ها و تجارب خود را افزایش دهید و به‌خوبی بتوانید نمونه کارهای قدرتمندی ایجاد کنید. ضرورتی ندارد که این پروژه‌ها بزرگ باشند. طراحی سایتی برای یک رستوران محلی یا ساخت یک خبرنامه HTML برای یک سازمان خیریه نمونه‌ کارهای خوبی هستند که نشان می‌دهند شما پتانسیل لازم برای احراز یک شغل را دارید.

 

4 – کدهای خود را روی گیت‌هاب قرار دهید

گیت‌هاب مکانی است که بسیاری از شرکت‌های بزرگ به آن توجه ویژه‌ای دارند. اکثر شرکت‌ها تمایل دارند از این موضوع مطلع شوند که آیا شما در گذشته با گیت‌هاب کار کرده‌اید و اساساً می‌دانید چگونه کار می‌کند یا خیر. برای آنکه نشان دهید در این زمینه مهارت دارید بهتر است ابتدا یک حساب کاربری در گیت‌ها ایجاد کرده و در ادامه بهترین کدهای خود را در گیت‌هاب قرار دهید.
در ادامه از این حساب کاربری به‌عنوان مخزنی برای پروژه‌های خود استفاده کنید. امروزه اکثر توسعه‌دهندگانی که به‌دنبال شغل هستند در رزومه خود نشانی حساب کاربری گیت‌هاب و پروژه‌هایی که در گیت‌هاب قرار دارند را درج می‌کنند. پس از ساخت این حساب کاربری و قرار دادن پروژه‌ها روی آن باید به‌ طور مداوم روی مهارت‌های خود کار کنید. همچنین فراموش نکنید کدهای خود را تا حد امکان ویرایش و برای آن‌ها مستنداتی تحت عنوان README درست کنید. این رویکرد به کارفرمایان نشان می‌دهد شما بدون هیچ‌گونه هراسی تمایل دارید در قالب تیم روی پروژه‌ها کار کنید.

 

5 – در تکمیل پروژه‌های متن ‌باز مشارکت داشته باشید

اگر کدهایی که در گذشته نوشته‌اید در ارتباط با تکالیف دانشگاهی، پروژه‌های شخصی یا انفرادی بوده که بیشتر بر اساس علایق شخصی شما بوده است، هنوز هم این شانس را دارید تا از طریق مشارکت در یک پروژه متن باز و کار کردن در قالب یک تیم نمونه‌ کارهای قدرتمندی برای خود ایجاد کنید و مهم‌تر از آن سطح مهارت‌ها را بهبود بخشید. متن ‌باز اصطلاحی است که به کدهای برنامه‌نویسی که در اختیار همگان قرار داشته و هر برنامه‌نویسی قادر به ویرایش آ‌ن‌ها است اشاره دارد.
یک طیف بسیار گسترده و باورنکردنی از پروژه‌های متن ‌باز مبتنی بر Ruby On Rails، لینوکسی، MySQL و چهارچوب‌های مبتنی بر جاوا اسکریپت وجود دارند که به‌راحتی در تکمیل این پروژه‌ها می‌توانید مشارکت داشته باشید. کار کردن در یک پروژه متن ‌باز به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های مربوط به توسعه خود را تقویت کنید، تجربه کافی در ارتباط با کار تیمی و متمرکز شدن روی پروژه‌ها به دست آورید و درنهایت به شما اجازه می‌دهد با سایر توسعه‌دهندگان و انجمن‌های مختلفی که در این زمینه وجود دارد آشنا شوید. در گیت‌هاب پروژه‌های مختلف در ابعاد مختلف وجود دارند. زمانی که پروژه مورد علاقه خود را پیدا کردید، هیچ‌گونه هراسی به خود راه ندهید و کار خود را آغاز کنید. برای شروع در ابتدا می‌توانید باگ‌هایی که کشف کرده‌اید گزارش داده، آزمایش‌های بتا را انجام داده و روی پروژه‌هایی که در ارتباط با طراحی سایت‌ها هستند وارد شده یا حتی به بهبود مستنداتی که روی گیت‌هاب قرار دارند کمک کنید.

 

6- شرکت در رخدادهای برنامه‌نویسی (هکاتون)

در حالی که هکاتون (Hackathon) سالیان متوالی است که مورد توجه برنامه‌نویسان سراسر جهان قرار دارد، اما این رخداد چند سالی است در ایران مورد توجه قرار گرفته است. البته توجه داشته باشید که شما به یک باره نمی‌توانید به یک هکاتون وارد شوید. اگر با این اصطلاح آشنایی ندارید، باید بگوییم هکاتون به رخدادی اشاره دارد که در آن برنامه‌نویسان، طراحان، توسعه‌دهندگان، مدیران پروژه، طراحان رابط کاربری و… گردهم می‌آیند و در توسعه پروژه‌های نرم‌افزاری (سخت‌افزاری) با یکدیگر به تعامل می‌پردازند. در این رخداد افرادی با سلایق و منافع مشترک گرد هم می‌آیند تا مشکلات جالبی که پیدا کرده‌اند را حل کرده، مهارت‌های کدنویسی خود را آزمایش کرده، از دیگران نکاتی را یاد گرفته و شاید برنده جوایزی همچون پول نقد شوند. هکاتون درست همان چیزی است که برای ارتقای سطح مهارت‌ها و پیدا کردن یک شغل به آن نیاز دارید. زمانی که شما با یک تیم از کدنویسان همراه شوید، شانس شما برای استخدام و شناسایی شدن از سوی مدیران استخدامی دوچندان می‌شود.
به طور مثال، در سال گذشته اولین هکاتون اینترنت اشیا ایران و در سال 94 نیز مارتن برنامه‌نویسی هکاتون در پارک علم و فناوری استان البرز برگزار شد.
http://hamfekr-karaj.ir/hackathon/ برای اطلاع از برگزاری این رخداد در سطح بین‌المللی نیز می‌توانید از سایت‌های جست‌وجوگر AngelHack، Hacker League، hackathon.io و ChallengePost استفاده کنید. توجه داشته باشید که در این رخدادها باید چشمتان روی حامیان و استخدام‌کنندگان حاضر در این مراسم دوخته شده باشد. بسیاری از توسعه‌دهندگان وب متوجه شده‌اند که این رخدادها بزرگ‌ترین فرصت برای پیدا کردن یک شغل مناسب است.

 

7- با متخصصان صنعت به‌شکل آنلاین ملاقات کنید

درست است که موفقیت در هکاتون‌ها برای شما شهرت و افتخار به همراه می‌آورد، اما اجازه ندهید این چنین رویدادهایی شما را متوقف کنند. همواره سعی کنید با افراد مشهور در زمینه طراحی/ توسعه و برنامه‌نویسی و همچنین متخصصان در تعامل باشید. تقریباً در هر شهر مکان‌هایی همچون پارک‌های فناوری وجود دارد که می‌توانید چنین افرادی را در آن مکان‌ها ملاقات کنید. اگر این موقعیت را ندارید با متخصصان این حوزه به‌شکل فیزیکی در تعامل باشید، بهتر است از انجمن‌های آنلاین استفاده کنید. پاسخ‌گویی به سؤالات در سایت استک اورفلو، ارسال نقطه نظرهای مربوط به پست‌های منتشر شده در سایت‌های معروفی همچون codeproject یا حضور فعال در فرم‌های WordPress.org این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهد تا با کارشناسان برجسته ارتباط برقرار کنید. مهم نیست ملاقات به‌شکل فیزیکی یا آنلاین باشد، مهم آن است که این ملاقات‌ها افق‌های بزرگی را پیش روی شما قرار دهد که درنهایت ممکن است به همکار شدن شما با متخصصانی که ملاقات کرده‌اید ختم شود.

 

8- اخبار مربوط به صنعت را دنبال کنید

برای آنکه از پیشرفت‌های دنیای فناوری عقب نمانده و در زمان حضور در اولین مصاحبه شغلی به‌عنوان یک توسعه‌دهنده وب نشان دهید که با فناوری‌های روز آشنایی دارید، باید همواره اخبار مربوط به تحولات دنیای فناوری را مورد بررسی قرار دهید. نیازی نیست در ارتباط با هر محتوایی که مطالعه می‌کنید کارشناس باشید، بلکه بهتر است بدانید چه اتفاقاتی در جریان است. برای این منظور وبلاگ‌ها یا سایت‌های خبری فنی را روزانه رصد یا به پادکست‌ها گوش کنید.

 

9- تا می‌توانید نکات بیشتر یاد بگیرید

در کنار توجه به اخبار، شما باید سطح مهارت‌های خود را با یادگیری نکات جدید تقویت کنید و بدانید چه ابزارهای جدیدی به دنیای طراحی وب وارد شده‌اند. به‌عنوان یک توسعه‌دهنده وب هرچه بر تعداد بیشتری از ابزارها مسلط باشید، به همان نسبت شانس پیدا کردن شغل برای شما بیشتر خواهد بود. از جمله ابزارهایی که امروزه به‌شدت مورد توجه قرار دارند به پیش‌پردازنده‌های CSS شبیه به SaSS یا Less، چهارچوب‌هایی همچون Backbone.js، Angular.js، Node.js و… سامانه‌های مدیریت محتوایی شبیه به وردرپرس و… می‌توان اشاره کرد.

 

10 – رزومه‌ای درست آماده کنید

درست است پروژه‌هایی که انجام داده‌اید سطح مهارت‌های شما را نشان می‌دهند، اما بسیاری از شرکت‌ها هنوز هم از شما رزومه درخواست می‌کنند و آماده‌سازی درست یک رزومه کلید موفقیت است. در نتیجه اگر به‌دنبال آن‌ هستید تا استخدام شوید، باید به نمونه‌ کارهایی که انجام داده و در نظر دارید در رزومه به آن‌ها اشاره‌ای داشته باشید، رنگ و بویی جذاب و حرفه‌ای بدهید تا شانس شما افزایش یابد.
البته باید اطلاعات مربوط به رزومه خود را به‌شکلی که متناسب با یک توسعه‌دهنده وب است آماده کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که در رزومه مهارت‌های اصلی خود را برجسته کرده‌اید، برای این منظور به‌خوبی روی تجارب فنی خود مانور دهید و توضیحات لازم که نقاط قوت شما را متمایز می‌سازند را مشخص کنید.

 

11- مشاغل را بررسی کنید

پس از آنکه کارهایی که به آن‌ها اشاره شد انجام دادید، اکنون وقت آن رسیده است تا به فهرست مشاغل واقعی نگاهی داشته باشید. برای این منظور کار را با جست‌وجوی توسعه‌دهنده وب جونیور (junior web developer) و در بعد داخلی (ایران) طراح/ توسعه‌دهنده/ برنامه‌نویس وب آغاز کنید! در این مرحله باید به‌دقت بررسی کنید که کارفرمایان به‌دنبال چه هستند و چه گزینه‌هایی در دسترس شما قرار دارند. فراموش نکنید اغلب شرکت‌ها در آگهی‌های شغلی نیازمندی‌ها و خواسته‌های خود را وارد می‌کنند، اما انتظار ندارند که یک داوطلب همه مهارت‌ها را تمام و کمال در اختیار داشته باشد. پس سعی کنید احساس ترس را از خود دور کرده و رزومه شغلی خود را برای شرکتی که در نظر دارید ارسال کنید. هیچ‌کس قرار نیست زنگ خانه شما را به صدا درآورد و موقعیت شغلی را به شما پیشنهاد کند.

 

12- حتی اگر احساس می‌کنید برای یک مصاحبه آماده نیستید باز هم این ‌کار را انجام دهید

هر زمان موقعیتی به وجود آمد و از شما درخواست شد که برای شرکت در یک مصاحبه حضور به هم برسانید درنگ نکنید. این لحظه‌ای است که از مدت‌ها پیش منتظر آن بوده‌اید. هیچ‌کس در یک مصاحبه به‌ طور کامل آماده نیست. فراموش نکنید چه سختی‌هایی را متحمل شده‌اید. املی دیویس مدیر توسعه Skillcrush می‌گوید: «من به‌دنبال افرادی هستم که قادر هستند مشکلات را به اجزای کوچک‌تر شکسته و گام به گام مشکل را حل کنند. این افراد به احتمال زیاد می‌توانند ریشه به وجود آمدن مشکلات را شناسایی و فرآیند حل مشکل را آغاز کنند.» مهم نیست، مصاحبه خود را چگونه پشت سر گذاشته‌ و موفق شده یا رد شده‌اید، مهم این است که در مصاحبه‌های آینده می‌دانید که باید به‌شکل بهتری رفتار کنید. فراموش نکنید که اکثر توسعه‌دهندگان جوان در اولین مصاحبه موفق نشده‌اند.

به اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *